iPhone6sensorsOp het event van dinsdagavond 9 september waar de iPhone 6, de iPhone 6 Plus, Apple Pay en de Apple Watch werden gepresenteerd werd ook iOS 8 aangekondigd. Dit nieuwe besturingssysteem van Apple legt de nadruk op nieuwe functionaliteit. Ten opzichte van zijn voorganger lijkt het systeem niet veel te zijn veranderd maar dit blijkt toch wel zo te zijn.

Wat is er nieuw aan iOS 8?
Allereerst zijn er een aantal delen van iOS 8 opengesteld voor ontwikkelaars. Deze kunnen nu in het notificatiecentrum zelf widgets ontwikkelen. Verder vindt er in iOS 8 ondersteuning plaats voor meerdere soorten toetsenborden. Wie het toetsenbord niet fijn vindt werken kan kiezen voor een alternatief uit de App Store. Zo zullen de bedrijven achter Swype en Swiftkey een toetsenbord voor iOS uitbrengen. Het standaardtoetsenbord is ook bijgewerkt, deze kan nu woorden voorspellen. Een deel van de notificaties zijn interactief geworden. Zo kan er met iOS 8 bijvoorbeeld vanuit een notificatie worden gereageerd. Ontvang je een berichtje dan kan je daarin direct reageren zonder dat je de berichten app hiervoor hoeft te openen. Ook e-mail kan meteen worden verwijderd zonder dat de app hiervoor hoeft te worden geopend.

Er zijn verder nog heel veel kleine wijzigingen in het besturingssysteem doorgevoerd. De interface kan bijvoorbeeld in zwart-wit worden weergegeven om zo energie te sparen. Ook kan er een overzicht worden opgeroepen waarbij het accugebruik per app wordt weergegeven. Zo valt gemakkelijk te zien welke app je het meeste batterij kost.

Vanaf wanneer beschikbaar?
Vanaf 17 september is iOS 8 te downloaden en kan worden geïnstalleerd op een groot aantal Apple producten waaronder de iPhone 4s, de iPhone 5, de iPhone 5c en de iPhone 5s. De nieuwe iPhone 6 en iPhone 6 Plus komen standaard met het nieuwe besturingssysteem.

iPhone6prijs.net
iPhone6prijs.net vergelijkt de prijzen van iPhone 6 en levert informatie over de iPhone. Deze website heeft op geen enkele manier een band of samenwerking met Apple.
Verkoop je oude iPhone: iPhone Verkopen